Öğr. Gör. Seda BAĞBANCI

Acil Durum ve Afet Yönetimi Program Başkanı

Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum göz önüne alınacak olursa özellikle deprem konusunda nitelikli, soğukkanlı elemanlara ihtiyaç vardır. Bundan dolayı Avrasya Üniversitesi eğitimli akademik kadrosu siz değerli öğrencilerimiz alanında uzman, ani ve doğru kararlar verebilen, soğukkanlı bireyler olarak yetiştirmek için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

Türkiye başta deprem olmak üzere çeşitli doğal afetlerden sıklıkla etkilenen bir ülke olmasına, afetler nedeniyle ağır kayıplar yaşamış ve önemli deneyimler elde etmiş olmasına rağmen alınan önemler yetersiz kalmıştır. Bu yüzden mezun olan öğrencilerimiz bu eksiklikleri giderebilecek kalitede eğitim almış, yaşanılan herhangi bir felakette oluşan hasarı en aza indirecek bireyler olmaktadır.

Acil Durum ve Afet Yönetimi programı YGS-2 ve MF-3 puan türlerinden öğrenci almaktadır. Ön lisans mezunu olan öğrencilerimiz aynı alanda dikey geçiş yaparak öğrenimlerini 4 yıla tamamlayabilmektedirler.

Mezun olan öğrencilerimiz Sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları, acil durum dernekleri ve birçok özel sektör alanında görev almaktadır.